Zgodovina kluba

Klub je bil ustanovljen leta 1989

Gorenjski del Kranjske dežele je bil sinonim za hude zime, veliko snega, smučanje in druge lepote in nevšečnosti, ki so povezane z zimskim časom. Danes se vse spreminja tako se spreminja tudi podnebje. Gorenjska ni več tisti del Slovenije, ki bi zagotavljal največ snega z najlepšimi zimskimi počitnicami in privabljal trume zimskih lepot željnih turistov.

Kjer je sneg, tam je tudi smučanje. Kjer je smučanje, so tudi smučarski skoki. tudi to se spreminja, kot vse ostalo. Danes sneg ni več pogoj za skakanje na smučeh, skakanje na smučeh se odvija preko celega leta. Potrebno je veselje do tega športa in veselje do letenja, kot ptica na nebu.

Potrebne spremembe je že kmalu zaznal tudi SSD Stol Žirovnica, ki je v času svojega delovanja vzgojil vrsto dobrih smučarskih skakalcev, ki so posegali po najvišjih uvrstitvah. Svoje delo je temeljil na pridobivanju in vzgajanju najmlajših navdušencev smučarskih skokov. Z ureditvijo treh skakalnic s plastično prevleko so bili dani pogoji za kvalitetnejše in celoletno delo z mladimi. Rezultati niso izostali Iz tega društva so do sedaj izšli državni in svetovni prvaki kot tudi udeleženci olimpijskih iger. Ti rezultati potrjujejo dobro in zavzeto delo tistih, ki vztrajajo, da delo društva ostaja na visoki kvalitetni ravni, kljub ne najboljšim pogojem pri čemer je nedopustno spregledati pomemben prispevek staršev mladih športnikov.

Do sedaj opravljeno delo zagotavlja, da bo tudi v bodoče društvo SSD Stol Žirovnica vzgajalo športnike, ki bodo sposobni dosegati visoke uvrstitve tudi v svetovnem merilu. vsak športnik si želi dobrih rezultatov in visokih uvrstitev. Društvo, ki vzgoji take tekmovalce, je ponosno na svoje opravljeno delo, ponosno in veselo pa je tudi, če uspe v  svoje vrste privabiti čimveč mladih in jim vcepiti čut do zdravega športnega življenja